onsdag 12 februari 2014

Granatkastare till Dalabataljonen

Hemvärnet i Dalarna kommer på försök att sätta upp en granatkastarpluton. Läs mer på Dalregementsgruppens hemsida:
Granatkastare till Dalabataljonen

2 kommentarer:

 1. Varför gick du med i hemvärnet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gick med 1995 och det kändes som ett naturligt steg, (Jag gick med i miljöpartiet först 2004.) Under gymnasiet deltog jag i sjövärnskårens lägerskolor totalt 9 veckor och sedan följde nästan 1½ års grundutbidning vid Flottan. När jag i samband med utryckning tackade nej till MOHS så hade jag, till stor del på eget initiativ, lagt ner ganska mycket tid på det militära. Jag hade i huvudsak trivts och för att få någon slags användning av det jag lärt mig sökte jag till hemvärnet. (Jag blev placerad i en marin radargrupp som efter något år blev en liten radarpluton med mig som chef så jag fick mer användning av den marina utbildningen än jag hoppats på.)

   Den andra anledning till att jag valde att fortsätta i hemvärnet var att jag redan då oroade mig för en mer osäker framtid präglad av överbefolkning, miljöförstöring och resursbrist medan den allmänna uppfattningen då var att vi gått in i den eviga fredens tidsålder.

   Tyvärr hade många jämnåriga en bild av hemvärnet som något ålderdomligt och värdelöst och i Flottan fanns tyvärr en väldigt nedlåtande inställning till de med gröna uniformer (armén och kustartilleriet) så jag tror inte att det var många med min bakgrund som gick till hemvärnet.

   Radera