lördag 5 april 2014

En seger för försvarsbloggarna, och förnuftet

Ekot/Sveriges Radio rapporterar att regeringen beslutat att inte skrota Gripen C/D för att bygga nya Gripen E, något som länge kritiserats på försvarsbloggar.

Kriget i Ukraina har uppenbarligen fungerat som den väckarklocka det är även för regeringen. Kanske har vi nu ett läge där regeringen inte har fullt förtroende för omdömet hos de ja-sägande tjänstemän på departement och högkvarter som berett de förslag som skapat dagens försvar? Formas försvarspolitiken i stället utifrån diskussioner på försvarsbloggar?

Själv tycker jag att det är en hoppingivande tanke och till försvarsbloggare som tappat sugen: plocka fram den genast - ni behövs mer än någonsin!

2 kommentarer:

 1. När Ukraina/Krim ersatts av Eurovision Song Contest som huvudnyhet på Aftonbladet så kan regeringen andas ut och försvarsdebatten förpassas dit den hör hemma, hos Anders Borg.

  Jag har noll förtroende för vår nuvarande Försvarsminister, regering, riksdag, Försvarledning och media rörande Försvarsmaktens förmåga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt som Anders Borg legat bakom nedskärningar på försvaret sedan 2007 så har jag paradoxalt nog större förhoppningar på honom än på försvarsministern när det gäller att få försvaret i ordning.

   Radera