torsdag 1 maj 2014

Fler miljöpartistiska väljare vill se ökade än minskade ekonomiska resurser till försvaret!

En opinionsundersökning från Ipsos på uppdrag av DN visar att det finns ett stöd för ökade ekonomiska resurser till försvaret (Allmänheten om ekonomiska resurser till försvaret). Även bland Miljöpartiets väljare är det så att fler vill se ökade än minskade försvarsanslag; 27 % mot 15 %! En majoritet av Miljöpartiets väljare (52 %) vill att anslaget ska bibehållas på dagens nivå.

I vårbudgetmotionen skriver Miljöpartiet:
Händelseutvecklingen i Ukraina visar att Europa inte är förskonad från militär aggression. Sverige måste agera internationellt för att minska den politiska konflikten och risken för upptrappat våld. Den ryska interventionen måste analyseras noggrant för att se hur och om konflikten har en militär inverkan på vårt närområde. Innan riksdagen fattar beslut i försvarsfrågan måste en gedigen analys av säkerhetsläget göras med Sveriges försvarsförmåga i fokus, såsom Försvarsberedningen nu fått i uppdrag att göra.

Trots detta låter man besparingen på 1,6 mdkr från höstbudgetmotionen vara kvar.

Miljöpartiet, och särskilt dess väljare, genomgick under Peter Eriksson och Maria Wetterstrand en förändring till ett mer realistiskt och mindre utopiskt parti. Trots det så har partiets aktiva medlemmar ofta en mer radikal uppfattning än våra väljare, och så måste det nog vara. Jag hoppas därför att Miljöpartiets förhandlare prioriterar frågor där vi har våra väljare med oss och att övriga partier inte ger Miljöpartiet inflytande i frågor där vi inte har det.

1 kommentar:

 1. Mp kommer aldrig att kunna springa ifrån verkligheten.
  Verkligheten kommer alltid i kapp förr eller senare och det gör bara ondare att vänta.
  Bättre då att stanna upp och fundera på vad som är bäst för att hantera den situation
  som finns nu med två geopolitiska block Rys vs Nato med kalla kriget inslag med den värre skillnaden att en militärkonflikt kan bryta i Europa när Rys vill tillbaka till gamla USSR. Gårdagens 1 maj demonstrationer i moskva ger deja vue känsla.
  Ett av blocken är beredd att ta territorium med militära medel och med en retorik och argumentation som är skrämmandeoch falsk.

  Du får gärna tala med Romson/Fridolin om inte redan gjort och kanske även de forna som Pter eriksson som rimligen har ett visst inflytande fortfarande och är en sansad politiker.
  Det går inte att bekämpa inkommande kryssningsmissiler med civilmotstånd.

  Kn jan-olov Holm hemvärnsbefäl

  SvaraRadera